INTRODUCING A NEW FOOD ADDITIVE INTO CONFECTIONARY PRODUCTION
Abstract and keywords
Abstract (English):
The choice of confectionary products in the Russian market has been significantly diversified and enlarged, creating an increasingly competitive market environment. New import products and raw materials manufactured in compliance with Russian, international and individual company quality standards cause a range of quality-control-related issues. Tough competition makes it necessary for producers to expand their range of products and create new USP-endowed products. When mixed into flour, ultrafine reindeer lichen powder improves sensory parameters of confectionary products.

Keywords:
confectionary products, dietary supplement, reindeer lichen, nutritive value
Text

Сегодня на российском рынке представлен разнообразный ассортимент кондитерской продукции, а стабилизация экономики и улучшение благосостояния российского народа привели к возрастающему спросу на дорогую продукцию. Дорогая продукция зачастую не соответствует надлежащему качеству, которого требуют потенциальные потребители. Потребители всегда готовы платить вдвое больше за высокое качество, вкусовые особенности, использование свежих и замороженных ягод и плодов, а также за красиво упакованные продукты [4]. Тенденция роста спроса на премиальный сегмент рынка кондитерских изделий отразилась на значительных изменениях в составе рецептур, потребительской оценке, а также в органолептических показателях качества продукции.

References

1. Isupov, V.P. Pishchevye dobavki i prianosti [Food additives and spices]. St.-Petersburg: GIORD Publ., 2009.

2. Maliutenkova, S.M. Tovarovedenie i ekspertiza konditerskikh tovarov [Merchandising and examination of confectionary products]. Moscow-St.-Petersburg: Piter Publ., 2007.

3. Krishtafovich, V.I. Tovarovedenie i ekspertiza prodovol’stvennykh tovarov [Merchandising and examination of food products]. Moscow: Dashkov i K Publ., 2012.

4. Gribova, N.A., and Sultaeva, N.L. Razrabotka tekhnologii i kompleksnykh trebovanii k syr’iu zamorozhennoi iagodnoi produktsii, predvaritel’no obezvozhennoi rastvorom saharozy [The development of technology and complex requirements for raw materials of frozen berries previously dehydrated by sucrose solution]. Servis v Rossii i za rubezhom (Service in Russia and abroad). - 2013. - 5(43). Retrieved on November 20, 2013 from: http://old.rguts.ru/electronic_journal/number43/contents.

Login or Create
* Forgot password?